fbpx

Solliciteren tips & tricks

Tips

soliciteer tips
soliciteren kun je leren met onze handige tips en tricks

7 tips bij een sollicitatiegesprek!

Gefeliciteerd. Je mag op sollicitatiegesprek. Dat is alweer een stap dichterbij die leuke functie. Lees hieronder onze tips & tricks bij solliciteren. Want het is waar wat ze zeggen: solliciteren kun je leren.

 • Verdiep je in het bedrijf waar je naartoe gaat. Neem een kijkje op hun website en Google eens naar de laatste nieuwtjes.
 • Bedenk waarom je graag bij dit bedrijf wilt werken, maar ook waarom jij de meest geschikte kandidaat bent.
 • Trek schone kleren aan.
 • Zoek uit hoe lang je onderweg bent en zorg dat je op tijd aanwezig bent. Tien minuten voor het afgesproken tijdstip is heel normaal. Handig ook als je van de zenuwen nog even naar het toilet moet.
 • Geef bij binnenkomst een stevige handdruk en kijk mensen aan.
 • Jezelf verkopen is oké, maar je moet wel oprecht blijven. Ga je niet anders voordoen en ga ook geen onzin verkondigen. Als je iets kunt dan kun je dat en zo niet dan niet. Ga er niet om liegen.
 • Stel zelf ook vragen tijdens het gesprek.

7 vragen om zelf te stellen tijdens een sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek heet natuurlijk niet voor niets een gesprek. Een gesprek is iets anders dan een vraag en antwoord interview. Oftewel, pak je ruimte om ook vragen te stellen. Heb je een klein beetje inspiratie nodig? Wij hebben al een paar vragen voor je op een rijtje gezet.

 1. Hoeveel collega’s heb ik in deze functie?
 2. Hoe gaan de collega’s met elkaar om?
 3. Hoe ziet mijn inwerktijd eruit?
 4. Waar worden de pauzes gehouden?
 5. Hoe lang zijn de pauzes?
 6. Zijn er ‘huisregels’ die ik moet kennen?
 7. Hoe zien jullie de toekomst voor dit bedrijf?

Dit waren een paar van onze tips die je helpen bij het solliciteren. Kun je nog wel meer sollicitatietips gebruiken? Laat het aan ons weten, wij helpen je graag.